feb
21

A kettes számhoz negatív érzelmeket tudok társítani sajnos. Minden dolog amit másodjára próbáltam vagy kudarcba fulladt, vagy erős sokként hatott. Ezért volt egyfajta tartás bennem a tegnapi napon. 

Reggel 04:40-es kelés majd irány munkába. Sportolás terén nem sikerült a hétvége, az élet más részén is teljesítenem kellett, egyáltalán nem bánom, de most nem 16 mérkőzéses baseball szezonra készülök. Ezért mivel egy hónapja futottam ilyen nekem ultra hosszú távot, így egy belső hang azt mondta, hogy ideje megpróbálnom megint. Így vállalva a 8órás jövökmegyekintézkedekegésznapugrálós munkát, mondván kemény vagyok ki kell bírnom. Kevesebb mint százhatvan nap van még. Bár ha abból a szempontból nézem az egészet, hogy a húsz hetes edzéstervem csak március 12-én kezdődik akkor több mint jól állok. Lényeg a lényeg, hogy hazaérve, gyors logisztikázás majd öltözés, cipő és tipli futni. Az útvonal a szokásos Dunekszi vége fordító és vissza. Rövidebb lett picit mivel visszafelé a főúton jöttem. Na majd erről később :/ 
Odafelé mondhatni gond nélkül futottam, az agyam kattogott a távon, nem olyan volt mint először mikor a kíváncsiság hajtott. Ez a tűz kialudt már. Ellőttem ezt a puskaport. Sződligetig nagyon könnyen majd Gödön egy kóbor kutyával kellett viaskodom kicsit, (itt azért tele lett a gatyám, de támadólag léptem fel és szó nélkül kitekertem volna a nyakát a kutyának) ami nem hiszem hogy nagyon segített nekem. Kicsit kibillenve a ritmusból haladtam tovább majd elérkeztem a harmincas fordítóhoz ahol jól éreztem még mindig magam viszont megfordult a fejemben, hogy ennyi elég lenne. Aztán egy hang válaszolt, hogy -de nem most! Így haladtam tovább majd ki a főútra a város határában és robogás be Dunakeszire. Ez a vonal mindig annyira hosszúnak tűnik. Az is mivel innen kicsit több mint 5kili a fordító. Megálltam egyszer nyújtani meg gyúrni. Jól fogyott a hígra kevert izó és a glikogénraktárak sem akartak könnyen ürülni. Nem értem pedig nem is sütött a Nap :)
Egy banán ilyenkor már lent volt és ment utána a második. 60 és 110percnél csúsznak ez már fix így működik is a dolog. Haladva tovább fordító megvolt, irány vissza. Autókból hesszöl mindenki kifelé. Van aki dudál is. Nem reagálok. Ez a legbölcsebb amit tehetek. Majd D'keszi és Göd között pompás panoráma fogad meleg színekkel ha lefordítom a Duna felé a fejem. Csak egy húsz fok hiányzik plusszba mert itt már elkezdtem fázni mivel kezdetleges nátha, megfázással indultam. Talán már pici lázam is lehetett. Én robotoltam tovább. Majd 28km környékén éreztem, hogy problémás lehet a dolog. Pici görcsök, nehézkes lábak. Megint egy-két perc technikai szünet a szokásos eljárással. Jól esett majd irány tovább. Rám sötétedett a főúton. Felvettem a láthatóságit. Rendőrökkel is találkoztam, nem basztattak. Egyre sűrűbben kezdtek jelentkezni a görcsök. Arra gondoltam, hogy elfogyott valami olyan adalékanyag ami talán ezt megelőzi. Magnézium vagy kálcium. Igen nem nagyon használtam őket ellenben próbáltm a gyümölcs zöldséget erőltetni. Már-már teljesen vega vagyok. Úgy gondoltam ez majd fedezheti. Szóval felerősödtek annyira hogy tényleg nehézkessé vált a futás, szar volt elindulni megint, darabos volta mozgás. És aztán jöttek olyan hátborzongató részek a főúton ahol világítás semmi. Nálam sem volt semmi. Hold sem tudott adni semmi fényt. Pár részen teljes sötétségben haladtam. Nem mondom, hogy nem féltem, de felismertem, hogy tudtam mire vállalkozom. Ha jött autó megvilágította, hogy hol van az út széle egyébként meg teljesen memóriából dolgoztam. Nem volt kellemes. Ne próbáljátok ki, ha kérhetlek. Kavarogtak itt már mindenféle gondolatok a fejemben, hogy szólok havernak jöjjön értem. De aztán eszembe jutott hogy mennyire gáz lesz majd beszállni a kocsiba. Mennyire szar lesz, csalódást okozni magamnak. Ha most kiszállok, majd 'atádon is ki fogok? Így abba maradtam, hogy nem szólok senkinek és mire végeztem is a dilemmámmal beértem Vácra. Ha futottam rendben voltam, ha megálltam szar volt. Viszont menet közben görcsöltem folyamatosan. Úgy próbáltam már futni, hogy szakadás vagy bármi sérülés ne legyen belőle. Most már végigcsinálom, ha aknára lépek is. Gyomorban nagyon jó voltam és folyadékkal is rendben volt minden. Éreztem, hogy erő még kurvára van, csak tele volt mindkét lábam görcsökkel főleg a bal comb és jobb vádli. Próbáltam lószolni picit egy olyan 80-100m-t. Ment szépen nem volt semmi gond. Kicsit iramjátékos lett a vége. A gyorsítások elején a görcsök is egy pillanatra abbamaradtak. Majd végre hazaértem. Itt már éreztem, hogy lázam van, fáztam átizzadtam mindenemet, és k*rvára szentségeltem, hogy ennyire ki tud b***ni velem a hideg. Örültem, hogy megcsináltam, talán jobban is kellene mint az elsőnek hiszen sok negatív körülmény befolyásolta ezt az edzés ellenben a másikkal, mégsem sikerül. Így alakult. A jó oldalát nézem a dolognak és ebből próbálok profitálni.

Tanulásnak nem volt utolsó. Kajával nagyon jól stratégiáztam az előző napokban, hidratáltság is rendben volt. Több izo meg több ásványi anyag kell sürgősen.  

Most már biztos, hogy összeszedtem megint valami megfázást de nem fogok leállni az edzéssel. Ami pozitívum, hogy a görcsök utóhatásait érzem csak. A térdek a szokotthoz képest jól vannak. Várják a bringára ráfutást a melegebb időben. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://shortstop.blog.hu/api/trackback/id/tr694161450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tepó · http://tepo.blog.hu 2012.02.23. 09:17:46

Még mindig nem teljesen értem, hogy minek nyomsz ilyen távo(ka)t februárban?!
Sokkal jobban tennéd, ha inkább kis lépésekkel, de sokkal nagyobb biztonsággal támadnák a júliusi célt. Lehet, h a betegség is kevesebb lenne( vagy semmi), ha a fokozatosság benne lenne valahol a tervedben.
Szurkolok, hogy ne essél ki hosszabb időre a betegségektől. Arra azért figyelj, hogy betegen nem sportolunk!!! A szívedre még szükséged lehet! Ne nyírd ki...

Kovács Krisztián Short' 2012.02.23. 21:24:45

@Tepó: Köszönöm, hogy írtál (bevallom jól esett), és teljesen jogos, belátom én is hogy szükségtelenek az ilyen nagy menetek. Úgy gondolom talán ha beiktatok néha ilyeneket, nyugodtabban állhatok majd a tópartra.
Márciustól akarom tartani a kiírt mennyiséget az edzéstervben a fokozatosság miatt. Egyfelől tartok tőle, hogy visszaesés lesz másfelől hiszem, hogy olyan ember írta aki már csinált ilyet. :)
Köszönöm soraidat és a tanácsokat.

edzesonline.hu/edzesterv/937/ironman_edzesterv_kezdoknek_1_8_het

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2012.02.24. 02:17:23

@Tepó: @Kovács Krisztián Short': Pont ma írtam EO-n szinte ugyanezt,milyen egy rugóra jár az agyunk,Tepó! :)
Ez az edzésterv sovány nagyon de teljesen egyetértek azzal,hogy a minőségi az edzésben többet ér a mennyiségtől.Meglátjuk ez mire lesz elég.
Sajnos a téli "alapozásod" az annyira laza lett,hogy tulajdonképp nem is volt.A rossz hír az,hogy ez a hajó már elment...Innen már nem tudod behozni a hátrányt csoda tervel sem.Jó hír is van:).Ez pedig az,hogy olyan tehetséges vagy,hogy még így is simán teljesíted és az álmod beteljesül majd Nagyatádon.Azon viszont nagyon meglepődnék ha ennyi el sugarman-eskedett téli héttel/hónappal egy számodra jó célidőt(11óra) tudnál hozni.Más kérdés,hogy tudom mert már többször mondtad,hogy a lényeg a teljesítés.Igazad is van ebben.Viszont ismerlek:) és tudom,hogy nyélen szereted veretni:).Na ahhoz kell(ett volna) a téli alapozás.Brutál keringés,halálos állóképesség.
A lényeg,hogy mindjárt itt a tavasz és nyílnak a p*nák! :):):)
HAJRÁELŐRETÁMADÁSSZÉJJELVÁGJUKABETONT!

Tepó · http://tepo.blog.hu 2012.02.24. 11:19:29

@Kovács Krisztián Short': A nyugodt rajthoz állás nem ettől lesz, hanem attól, hogy tudod, megtettél érte mindent, és ott már csak be kell gyűjtened a gyümölcsét!
Szerintem ebben az időszakban még ilyen 2 órás futásokat, és mondjuk max 3 óra görgőket kell veretni, és mondjuk 3 km körül úszni. Persze ezek a fő edzések egy héten, mellette pedig kéne még mindegyikből rövidebbeket, más célokkal, mint pl.: fartlek, vagy görgőn a rövid, de intenzív taposások, stb...
Szóval én javasolnám, hogy felejtsd el ezeket a maratoni távokat még. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne fuss maratont a verseny előtt, de most még nincs itt az ideje.
Sokkal fontosabb a lassú, de egyenletes emelés pihenőhéttel, mint az "elkapahévésfutokegymaratont" típusú megőrülések :-)

@PecsiPeter: bagoly mondja b.meg. Szerintem elolvasta a tavalyi blog bejegyzéseidet ;-)csak a mostaniakat figyelmen kívül hagyja...

Kovács Krisztián Short' 2012.02.25. 09:26:44

@PecsiPeter: Hát a telem szakmai szempontból tényleg értékelhetetlen. Első ránézésre. Olyan problémák szűntek meg amikkel jó pár hete még komoly problémáim voltak. Egészen pontosan a térdekre gondolok. 22km is komoly kihívást jelentett. Emlékszel újévi blackjack után két nap nyista sport és nem rajtam kívül álló okok miatt. Egy hétre rá már ment a 30kili, majd nyolc napot követően már 45km. 50%-os teljesítménytöbblet. Két nap múlva görgőn már tudtam satírozni is. A mostani negyvenhárom után is egy nap kellett és rendben voltam. Az hogy kimaradt még egy nap annak köszönhető, hogy régen látott ismerős látogatott haza és társasági nap lett belőle. Ez a snookeres nap. Visszakanyarodva megtapasztaltam a pulzuskontrollos edzést, terepen mentünk többet mint a félmaraton, ezres szinttel. Húsz kilis távok egyáltalán nem jelentenek problémát. Azért is preferáltam ezen időszakban mert hallottam, hogy ez a legnehezebb része a dolognak. Frissítéssel is képben vagyok, mit lehet és mit nem.

Inkább az motivált az egészben, hogy valami olyan szintre hozzam magamat, hogy iksz távokat tudjak menni külön-külön, és még valamennyi km-t is próbáljak gyűjteni. A bringa az nagyon gyenge lett. Utáltam a görgőt elég sokáig, pedig elég drága ahhoz hogy ne használjam. Mégis ilyenre sikerült. Talán így van jól. Sikerült nem kiégni rajta idő előtt.

Ha a 11órás időhöz kell a kemény és keretes alapozás akkor nem bánom, hogy nem volt, mert inkább ismerkedés volt ez még amiben több örömöt találtam mint egy kötött alapozós időszakban. Ha lesz már a sportágban valami a hátam mögött és motivált leszek még akkor valószínű erre nagyobb hangsúlyt fogok fektetni.
Nekem tényleg nem fontos az, hogy ilyen meg olyan idő legyen. Ha a Te idődet meg tudom közelíteni felülről értem azt hogy 15:30-on belül leszek annak nagyon fogok örülni. Tisztában vagyok vele, hogy ez is nehéz lesz. Sietni, versenyezni nem fogok. Ezt én is fel fogom írni magamnak egy kis cetlire majd a versenyen. Első lesz nekem, és egyszer beszéltük még nyáron a strandon, hogy abba minden belefér. 15:58, kiállás, sérülés. És vagyok annyira perverz, hogy minél tovább szeretném élvezni azt amiért küzdök ennyit. Majd a második IM-re, már tudatosabban fogok dolgozni. Profibban kicsit.

Igen itt a tavasz igyekszem minél előbb rendberakni a mountit aztán mehetünk a halálos nógrádi karikára. Nagyon mennék már ki, de tegnap is megszívtam és nem tudtam elindulni sem.
Amint beköszönt a tényleg a tavasz én is eldurrantom a rajtpisztolyt :))

Kovács Krisztián Short' 2012.02.25. 09:34:23

@Tepó: Val'szeg akkor sem állnék oda nyugodtan ha mindenem 100%-os lenne. A kétely mindig velem, velünk van sajnos. Ezt még nem tudtam kiiktatni magamból.
Az információk rengetegében is picit elvesztem ezen a télen. Tapogatóztam a sötétben és nem akartam tolakodó lenni.
Teljesen jogos egyébként amit Te is és Peti is írtok, ezt nem vitatom egy percig sem.
Következő marathon meg valószínű csak júliusban lesz majd. Az "elkapahévésfutokegymaratont" szerintem most sikerült kinőnöm. :)
süti beállítások módosítása