okt
27

Talán nem kellene ilyet írni ide, de hozzátartozik ez is a felkészüléshez. Mostanában elég sokat pörög az agyam mindenféle dolgokon. Betört  a hideg ami kicsit leszorított a pályáról, sokkal jobban erőt kell vennem magamon ahhoz, hogy tudjam folytatni a dolgokat. Nem tudom ebből a nézőpontból táplálni az elmémet annyira. Nincs már olyan, hogy elmegyünk bringázni, egy majd 100km-es kanyarra, nincs olyan, hogy megmászom Dobogókőt, vagy Dunakesziig taposni miközben dübörög a füledben az Apocalyptica. Ingerszegény szar lett az egész, a versenybringát felsőbb utasításra nem is használom, csak ha nagyon muszáj, mountival meg annyira nem lehet haladni és annyira nem is doppingol, hogy a kijelzőn 27-et látok 35 helyett. Kedvem szegték ezen dolgok. Hideg van a francnak sincs kedve kimenni, azonban erőt veszek magamon és próbálom csinálni. Ekkor ezen is elgondolkozom, kicsit mélyebben, hogy most az egómat táplálom vele, ő cselekszik vagy sem. Nem szeretem mikor ő cselekszik, egész jól sikerül kontrollálni mindig itt most nem vagyok teljesen biztos benne, hogy a szabad elme irányít.
Futás az rendben van azt viszont érzem, hogy a térdeim nagyon nem szeretik az aszfaltot. Ezzel csak annyi a probléma, hogy a színpadon is majd ez lesz amennyire én tudom. A margitszigeti rekortánról is leszorultam, szintén a hideg miatt. Minek menjek fel futni oda ott is kibaszott hideg van. Persze a két negatívumból ki tudnék zárni egyet. Ehelyett gondolkozom a futópados megoldáson. Régen futottam rajta szerény kilométereket akkor tetszett, 5000HUF lenne egy havi bérlet, ami kondiedzésre is jogosít. Az is megfordult a fejemben és talán több értelme lenne, hogy kint a télben mindegy, hogy milyen idő van csak egy másik cipővel, amire hozzáértő is azt mondja hogy jó. Talán ez a legoptimálisabb. Azért jó dolgok is történnek igaz hogy tegnap csak 5kilis karika volt de bőven 5-ös tempó alatt voltam. Többet nem akartam mert a múltkori 16km után éreztem valamit a térdeimben de nem foglalkoztam vele, dacból és mentem. Futni jó csak tudnám 100%-ban csinálni, hosszútávon is. Ha nem hátráltatnának a térdeim már túl lennék az első maratonon. :)
Úszás rendben van köszönöm szépen már 22:00-ás tempó alatt vagyok, néha olyan dolgokat mutat az óra amiket nehezen hiszek el. Itt is a francnak van kedve bemenni a hideg vízbe, ám itt nagyon nincs más választás. Számomra nehezen is megy az úszás nagyon lassan javulok benne, szóval pörgetni kell. Erőltetnem kell a gyorsat, bár a mellben ki tudnék úszni a világból. A két nem között ha lebontom a 3,8-ra lehet köztük 15-20perc különbség. Felteszem a kérdést, hogy egy első Ironmanre mi a f*szt akarok? 15:xx:xx-es idővel is nagyon elégedett lennék. Azonban próbálok hallgatni az okosabbak, tapasztaltabbak hangjaira és igyekszem is hasznosítani a dolgokat.
Végezetül azt hiszem, hogy ami hátráltat nagyon az az ősz, a hideg, a szél. Nyáron sohasem gondolkodtam ilyenen, hogy menni kéne. Ha megfordult a fejemben azonnal indultam. Nem biztos, hogy a tiszta tudat és az ego harca ez hanem inkább e külső dolgoknak tudom be. Eredmények vannak úszásban és futásban is javulásokat mutat. Ez sem tud annyira motiválni mostanában. Jövő hét hétvégén futóverseny van ahová Petivel megyek, első hivatalos félmaraton. Nem is akarok előtte hosszú meneteket elég az ilyen 5-10közöttiek azokat viszont 5:00p/km alatt. úgy látom ez lehet számomra kifizetődő.

No mindegy is lehet hogy teljesen nagy hülyeség az egész és értelmetlen amit összefirkáltam ide, majd nov.6 választ ad rá. :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://shortstop.blog.hu/api/trackback/id/tr573333324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2011.10.29. 19:20:39

Hát igen...
Utálom én is az őszt is meg a hideget is.
A következő hónapok még rosszabbak lesznek... hó meg minden...
A konditerem jó ötlet.
Ott tudsz a futógép mellett erősíteni is súlyzókkal de akár szaunázni is.
Na az nálam KIRÁLYSÁG! :) ilyenkor.
A tavasz még messze van de kivárjuk! :)
Április de inkább május majd meglátod mennyire f@sza lesz! :)
Rászabadulunk az országutakra és SZÉJJELVÁGJUKABETONT! :)
Addig is viszont ezeket kell amiket írtál.
Úszni sokat,rengeteget.
A többi sportot is javítja majd a javuló keringés hatása.
Erősíteni meg futogatni.
Nem gátolhat meg a hideg az alapozást nyomatni kell!
Most készíted a robotgépet! :)

Tepó · http://tepo.blog.hu 2011.11.03. 10:28:43

Szerintem foglalkozz a térdeddel, mert az még sok gondot okozhat neked, mint ahogy azt már sokaknál tette. Érdemes odafigyelni rá, mert szerintem fontosabb az, hogy egészséges maradj, mint hogy megcsinálj egy v több IM-et. Fontos nagyon a megfelelő mennyiségű nyújtás, és a mozgáselőkészítő gyakorlatok, amiket így télen tök jól lehet csinálni a teremben. Hidd el, ha biztos lábakon fogsz futni, sokkal jobb lesz. Nem kell majd parázni, hogy mikor elég, mert kifutsz majd a világból!
Nézz utána egy kicsit a dolgoknak, ajánlom hozzá a www.coreperformance.com/running/?path=all oldalt. Itt eléggé jól leírnak mindent. Sok időd van még, ne tedd tönkre magad idő előtt :-)
Koncentrálj arra, hogyha tavasszal kiszabadulsz, akkor minden rendben legyen, és ne jöhessen semmi panasz közbe, mert az akkor nagyon idegesítő lesz!
Hajrá, jó lesz ez!

Kovács Krisztián Short' 2011.11.07. 17:59:32

@Tepó: Nagyon szépen köszönöm a tanácsot! Megfogadom. :)
süti beállítások módosítása